maanantai 1. heinäkuuta 2013

1.7. Lebanon - Sapulpa, Oklahoma

Aamu valkeni aurinkoisena ja ennen lähtöä otimme vielä ryhmäkuvan Ramonan ja Bobin kanssa. 

Kävimme syömässä rasvaiset amerikkalaisen aamiaisen, jonka jälkeen ajelimme loistavia mutkateitä pitkin Route 66:a. Loistavan alun jälkeen vastoinkäymiset alkoivat piinata porukkaamme. Ensin erään mutkapätkän aikana Sarin pyörästä lähes irtosi peili ja vilkku, jotka saimme kuitenkin kuntoon pikaisesti.   Matka jatkui Garyn paikkaan, jonne isäntä on vuosien varrella kerännyt kaikenlaista vanhaan tiehen liittyvää esineistöä.


Sieltä lähtiessä emme päässeet kovinkaan pitkälle, kun törmäsimme pariin itävaltalaisen motoristiin, joilta oli toisesta pyörästä puhjennut rengas. Motoristiin ei jätä toista motoristiin pulaan, joten heitä auttaessa vierähti tovi.

Matka jatkui taas, kunnes Matti huomasi pyörästään pudonneen toisen sivulaukun ja Tepu, Kauko ja Ismo olivat kadonneet. pysähdyimme huoltoasemalle ja kadonneet pojat ilmaantuivat hetkisen kuluttua pudonnut laukku mukanaan. Olivat jopa keränneet levinneet tavarat tien poskesta ja nähneet, kuinka laukku oli pyörähtänyt auton alta tien penkalle. Tässä vaiheessa vaihdettiin myös Jukan pyörään akku, koska pyörän laturi ei toiminut kunnolla. Ja taas tien päälle. Kansasin Galenassa pyörähdimme katsomassa Martti-autoa ja syömässä hodarit.
Hidasteita oli jo sen verran, että oli pakko siirtyä Interstatelle, jos haluaisimme ehtiä illalliselle. Siellähän sitten akku tyhjeni kokonaan ja taas piti pysähtyä. akku vaihdettiin Esan kanssa tarkoituksena työntää Esan pyörä käyntiin ja Jukan mennä Tulsaan korjaamolle Samin kanssa. Työstäminen ei auttanut ja pojatbkeksivät jopa käyttää vaijerilukkoja kaapeleina saadakseen pyörän käyntiin. Viimein se onnistui ja kaikki pääsivät matkaan. Toiset kohti korjaamoa ja toiset hotellia. Kaikki hyvin? Muuten kyllä, mutta Sari vielä ajoi yhden risteyksen väärin ja eksyi porukasta. Onneksi Mika ja Tepu kävivät pelastamassa. Lopulta kaikki pääsivät hotellille Sapulpaan kaikkien kommellusten jälkeen. Mitä huomenna tapahtuu? Lue lisää, mutta toivotaan, että saisimme rauhallisen ajopäivän, sillä matkaa on aika pitkä pätkä edessä.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti